top of page

Verbeter de akoestiek in huis.

Bijgewerkt op: 4 mrt.


5 tips: Hoe je huis niet klink als een lege kantine.


Een echo in je huis kan storend zijn en zelfs invloed hebben op je welzijn. Laten we een test doen: klap eens hard met je handen. Blijft het geluid lang hangen? Dan is het hoog tijd om de akoestiek in je huis aan te pakken. Of je nu een gezellige filmavond met familie hebt of een verjaardagsfeestje viert, je wilt voorkomen dat je woning klinkt als een lege concertzaal na sluitingstijd. Hier volgen een paar tips om de akoestiek in je huis naar een hoger niveau te tillen.Foto van iemand die last heeft van haar oren


Tip 1: Gebruik zachte materialen

Zachte meubels zoals banken, gordijnen en tapijten kunnen wonderen doen voor je huisakoestiek. Ze absorberen geluidsgolven en verminderen nagalm in kamers met harde oppervlakken. En zeg nou zelf wie verlangt er nu naar een harde koude leren bank? Voeg ook passende raamdecoratie toe. Glazen ramen kunnen als een soort pingpongtafel voor geluidsgolven fungeren dus het ophangen van dikke gordijnen of houten lamellen kan het geluid in je huis aanzienlijk verbeteren. En dan hebben we het nog niet gehad over kunstwerken van textiel. Moderne kunstenaars zoals Amber van Aarts, hebben dit concept naar een nieuw niveau getild door prachtige kunst van stof te creëren. Dus ja, een kleedje aan je muur dient niet alleen esthetisch doel maar is ook een slimme akoestische hack.


Kunstenaar Amber met haar kunstwerk


Tip 2: Plaats akoestische panelen

Akoestische panelen zoals de populaire 'akupanelen', zijn niet alleen visueel aantrekkelijk maar absorberen ook geluid. Of je nu voor standaardontwerpen kiest of iets op maat laat maken, deze panelen kunnen een kunstzinnige en functionele toevoeging zijn aan je interieur. Tegenwoordig zie je vaak houten akupanelen of latjes, maar er zijn veel meer vormen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan grote vierkanten met ingebouwde verlichting of ronde vormen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je een unieke wand die ook je akoestiek verbetert? Neem dan contact op want ik kan je hiermee helpen.


Een bijzonder wand in de woonkamer van hout


Tip 3: Verlichting

Verlichting kan meer doen dan alleen je kamer verlichten. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de akoestiek in huis. Kies voor lampen met een zachte bekleding zoals vilt, om niet alleen de kamer te verlichten maar ook het geluid te dempen. Zo creëer je een win-winsituatie voor zowel je oren als je interieur. Neem eens een kijkje bij deco-licht; zij bieden niet alleen prachtige verlichting maar ook alles wat nodig is om de akoestiek in je ruimte te optimaliseren.


Tip 4: Kunst aan de muur

Dit is mijn favoriete tip omdat kunst niet alleen persoonlijkheid aan je interieur geeft en inspiratie biedt maar ook bijdraagt aan een betere akoestiek dus ook rust. En dit is precies waar Studio Lot Interieur voor staat. Dus de volgende keer dat je een schilderij aanschaft, overweeg er een te kiezen met geluidsabsorberende eigenschappen. Vind je het moeilijk om kunst te kiezen die past bij jouw interieur? Neem dan gerust contact op want ik kan je niet alleen adviseren maar bied ook aantrekkelijke kortingen.

Tip 5: Behangen maar!

Behang kan ook een rol spelen in het verbeteren van je huisakoestiek. Akoestiek verbeterend behang is speciaal ontworpen om geluidsgolven te absorberen en nagalm te verminderen wat bijdraagt aan een warmer en rustiger geluidsklimaat in elke kamer. Het maakt letterlijk de harde strak gestucte muur iets zachter. Tegenwoordig verkrijgbaar is echt alle soorten en vormen en kleuren. Helemaal leuk! En even een gek idee: Laat je behang overlopen naar het plafond voor een extra knusse en eigen uitstraling.


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page